Λεμπιδάκη Μαρία

Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη νευροψυχολογία και στην ψυχοπαθολογία. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (CBT) κι έχει σημαντική κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση διαταραχών άγχους. Συνεργάζεται με ψυχολογικούς οργανισμούς και ενώσεις της ειδικότητάς της. Οι δημοσιεύσεις της και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη μελέτη ψυχολογικών συμβάντων που εμφανίζονται ως συνέπεια πολιτισμικών/κοινωνικών φαινομένων: οικονομική κρίση, ανεργία, φτώχεια, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική ανισότητα. Στο πρόσφατο έργο της εντάσσεται η συνεργασία της με το Ι.Ι.Ε.Κ. ΕΝΩΣΗ στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Παράλληλα, υλοποιεί το πρόγραμμα (εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης) Σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης άγχους σε επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς χώρους.

 

iekenosilogo

Σχολική Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός από το ΙΕΚ/ ΚΔΒΜ ΕΝΩΣΗ

Θέμα: Σχολική Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ο ρόλος της Συμβουλευτικής στη διαχείριση του άγχους
Εισηγητές: Ευαγγελία Καλεράντε, Μαρία Λεμπιδάκη, Γεώργιος Λογιώτης
Περιγραφή:
Το θέμα της διαχείρισης του άγχους απασχολεί επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς. Οι στρεσογόνες καταστάσεις εκδηλώνονται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Το σεμινάριο επιδιώκει να ορίσει τις εκδηλώσεις άγχους και να προτείνει ενδεικτικούς τρόπους αντιμετώπισης. Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση θα προβληθεί ένα πρότυπο πρακτικού οδηγού διαχείρισης άγχους που περιλαμβάνει εργαλεία αξιολόγησης, ερωτηματολόγια και δραστηριότητες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, και ιδιώτες. Οι ενδιαφερόμενοι θα κατανοήσουν θεωρητικά στοιχεία για την εκδήλωση του άγχους και τις συνέπειές του στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και ενημερωθούν για τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης του άγχους.
Στα πλεονεκτήματα του σεμιναρίου επισημαίνεται η παρουσίαση του πρακτικού οδηγού διαχείρισης του άγχους που περιλαμβάνει πλήρες υλικό, κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ως εν δυνάμει επαγγελματίες, θα εξοικειωθούν με το ζήτημα των στρεσογόνων καταστάσεων και εκτιμάται ότι θα επιζητήσουν την διεύρυνση των γνώσεών τους αναφορικά με τις βιοψυχικές καταστάσεις. Επίσης, η επιστημονική κοινότητα και οι ιδιώτες θα κατανοήσουν και ειδικότερες συνέπειες του άγχους που σχετίζονται με την περιθωριοποίηση των ατόμων, την αποτυχία και την προσωπική αποδυνάμωση.
~ Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "Εκπαιδευτική Ένωση".

Εγγραφή στο newsletter